Forum overzetten

Installatie lukt niet? Plotseling een foutmelding. Of weet je niet hoe iets werkt. Problemen met phpBB2 kun je in dit archief opzoeken.
Forumregels

Sinds 1 januari 2009 wordt phpBB2 niet meer ondersteund.
Onderstaande informatie is verouderd en dient uitsluitend als archief.
phpBB2.0.x
Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 21 nov 2008, 20:28

Adres van je forum: http://www.atkinsforum.info/forum
Event. modificaties op je forum: teveel om op te noemen
Wanneer ontstond het probleem? geen probleem, alleen een vraag
phpBB versie: 2.0.23

Wij gaan binnenkort de stap naar phpBB3 maken, maar voor het zover is worden we eerst bij onze host overgezet op een andere server, eentje met PHP5.
Daarvoor moet ik o.a. een backup maken van de database. Via mijn acp is dat zo gebeurd, maar ik las hier al een paar keer dat het beter is om dat via phpMyAdmin te doen? Dat heb ik dus nog nooit gedaan...

Als ik inlog krijg ik eerst dit te zien:

Afbeelding

Ik begrijp dat ik dan op Exporteer moet klikken, en dan zie ik dit:

Afbeelding

... en dan weet ik niet zo goed hoe verder. Wat moet ik allemaal aanvinken en wat niet?

En moet ik straks op de nieuwe server een nieuwe database aanmaken, of gaat dat vanzelf als ik de backup terugzet? Kom ik straks vanzelf een knop "Importeer" tegen? En moet ik het forum eerst opnieuw installeren?

Mid
Berichten: 961
Lid geworden op: 03 mei 2008, 23:22

Re: Forum overzetten

Bericht door Mid » 21 nov 2008, 20:33

Aanvinken:
- Selecteer alles
- Drop table toevoegen
- Verzenden

Op nieuwe server:
- Database aanmaken
- Importeer (inderdaad)
- Forumbestanden uploaden met FTP

Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 21 nov 2008, 20:37

Dankje, dat klinkt niet zo moeilijk :mrgreen:

Mid
Berichten: 961
Lid geworden op: 03 mei 2008, 23:22

Re: Forum overzetten

Bericht door Mid » 22 nov 2008, 00:20

Het is even weten, maar je kunt het best! :mrgreen:

Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 22 nov 2008, 11:38

Is het eigenlijk mogelijk om straks in phpBB3 op de een of andere manier weer de prefix "phpbb_" te krijgen, ondanks dat ik die nu ook heb? Zou ik er nu in phpBB2 iets anders van kunnen maken met het overzetten?

Mid
Berichten: 961
Lid geworden op: 03 mei 2008, 23:22

Re: Forum overzetten

Bericht door Mid » 22 nov 2008, 18:48

Die prefix kun je uiteraard gebruiken. Ik heb geen ervaring met conversie van versie 2 naar 3, maar als het niet meteen kan, dan kun je het later alsnog omzetten.

Jim
Beheerder
Beheerder
Berichten: 3889
Lid geworden op: 21 feb 2007, 14:53
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door Jim » 22 nov 2008, 19:08

Je kan inderdaad weer hetzelfde prefix gebruiken als je dan maar zorgt dat je of een andere database gebruikt, of de phpBB2 tabellen verwijderd/hernoemd.
Jim Mossing Holsteyn - Beheerder
Documentatie | Algemene voorwaarden | Wiki

Heb je suggesties over het verbeteren van phpBB.nl of andere site-gerelateerde vragen? Stuur me een PB!

Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 23 nov 2008, 14:29

Ik heb net even als test een nieuwe database op de oude server aangemaakt, maar dan kom ik geen knop Importeer tegen, alleen maar weer die Exporteer :?
Moet ik toch 2.0.23 eerst opnieuw installeren? En is dat een goed moment om de prefix te veranderen of herkent hij dan de backup niet meer?

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20234
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door Paul » 23 nov 2008, 14:32

Klik op de tab SQL :).
je zal zowiezo phpBB 2.0.23 moeten hebbnen op je nieuwe server, inclusief alle oude files van je oude forum, zonder kan je niet upgraden.

Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 23 nov 2008, 14:39

Okee, dus eerst een heel vers forum installeren en dan pas de backups van de database en alle bestanden terugzetten?
marian0810 schreef:En is dat een goed moment om de prefix te veranderen of herkent hij dan de backup niet meer?

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20234
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door Paul » 23 nov 2008, 14:42

Nee, je kopiert gewoon de oude bestanden naar de nieuwe host, en importeerd de database, en je bent klaar. je hoeft dan alleen nog even config.php aan te passen met de goede database wachtwoorden ed.

Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 23 nov 2008, 14:45

Bedankt, dat moet wel lukken :mrgreen:

Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 24 nov 2008, 09:52

Dit stond in een bericht van onze host:
N.B.: Doordat je account naar een andere server gaat, kan het zijn dat er ergens in je bestanden een pad gewijzigd moet worden, bijvoorbeeld als je een CMS, forum of een ander script hebt draaien. Op de huidige server was dat pad:

/home/httpd/vhosts/jouwdomeinnaam/httpdocs

Op je nieuwe locatie moet dat pad er zo uitzien:

/var/www/vhosts/jouwdomeinnaam/httpdocs
Welk bestand bedoelen ze daarmee?

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20234
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door Paul » 24 nov 2008, 09:55

Dit is niet nodig voor phpBB.

Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 24 nov 2008, 09:59

Vandaar dat ik het niet kon vinden :mrgreen:

Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 24 nov 2008, 18:53

Ik probeer al de hele middag om de backup van mijn database weer geimporteerd te krijgen :( Maar ik krijg steeds deze foutmelding:
MySQL retourneerde:

#1007 - Can't create database 'database1'; database exists
Maar als ik een database met een andere naam maak dan krijg ik
MySQL retourneerde:

#1044 - Access denied for user 'xxx'@'%' to database 'database1'
En zonder database geen importeer-knop, dus wat blijft er dan nog over? :o

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20234
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door Paul » 24 nov 2008, 19:00

Haal in je backup de regel met CREATE DATBASE xxx; eens weg?

Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 24 nov 2008, 21:29

Jaaaa, het lukt dankjewel :D Weliswaar met kleine stukjes tegelijk, maar beter dan niks.

Edit: en we zijn weer "in de lucht", hoera. Allemaal bedankt voor de hulp, ik heb vandaag weer heel wat bijgeleerd :D

Een klein vraagje nog: letters met een accent, zoals é en ë en è etc. zijn allemaal vervangen door rare tekens, iemand enig idee hoe dat komt en wat ik eraan kan doen?

Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 25 nov 2008, 21:26

marian0810 schreef:Een klein vraagje nog: letters met een accent, zoals é en ë en è etc. zijn allemaal vervangen door rare tekens, iemand enig idee hoe dat komt en wat ik eraan kan doen?
Iemand? :?

Mid
Berichten: 961
Lid geworden op: 03 mei 2008, 23:22

Re: Forum overzetten

Bericht door Mid » 25 nov 2008, 23:18

Daarover zijn al meerdere discussies geweest. Het kan er mee te maken hebben, dat de database niet in UTF-8 staat, terwijl dat wel zou moeten.

Gesloten