phpBB 3.2.0-RC2 uitgebracht

Nieuws van en over phpBB(.nl) Afbeelding Afbeelding
Jim
Beheerder
Beheerder
Berichten: 3900
Lid geworden op: 21 feb 2007, 14:53
Locatie: Groningen
Contacteer:

phpBB 3.2.0-RC2 uitgebracht

Bericht door Jim » 12 dec 2016, 20:22

Een paar dagen geleden is door het phpBB team de tweede release candidate voor phpBB 3.2.0 uitgebracht, deze versie heeft de codenaam "Bertie Reconnaissance Orbiter" meegekregen. Deze versie is alleen bedoeld voor testdoeleinden om de kwaliteit van de uiteindelijke versie te verbeteren. We raden aan om je live-forum nog niet te migreren en hiermee te wachten tot een stabiele versie is uitgebracht.

Veranderingen
In deze release candidate zijn zowel wat nieuwe functies als bugfixes opgenomen. Enkele van deze veranderingen zijn de volledige ondersteuning van PHP 7.1 die enkele weken geleden uitgekomen is, ondersteuning voor SVG emoji's en OAuth v1 ondersteuning. Ook worden een paar vervelende bugs die in de eerste release candidate zaten opgelost, dit zijn onder anderen de bugs die fouten in verstuurde e-mails veroorzaakten, time-outs creëerden bij de installatie en nog wat bugs die in de BBCode parser naar voren waren gekomen. Verder is ook een belangrijke toevoeging in deze versie dat er een mogelijkheid is gekomen om de phpBB groep te ondersteunen door Viglink te activeren op je forum.

Viglink
Vanaf deze versie zal iedere gebruiker zodra hij een forum installeert of update naar een scherm worden genavigeerd waar hij eenmalig de vraag krijgt of hij Viglink Convert wil activeren. Dit is een service die ervoor zorgt dat wanneer gebruikers een link plaatsen op je forum die linkt naar een van Viglink's partners, er een referral code wordt meegestuurd en de phpBB groep een klein percentage krijgt van een eventuele aankoop.

Het is belangrijk om erbij te vermelden dat gebruikers hier niks van zullen merken en dat het verder helemaal niets verandert op je forum. Ook is het volledig je eigen keuze of je deze optie wilt in- of uitschakelen. Zodra je deze keuze de eerste keer gemaakt hebt zal phpBB niet nogmaals hierna vragen. Ook kan je op elk moment je keuze veranderen zonder enige gevolgen aan je forum. De keuze om Viglink bij te voegen in phpBB is gemaakt omdat de phpBB Groep al sinds enkele jaren kampt met teruglopende inkomsten en op deze manier wil proberen de inkomsten weer omhoog te krijgen om investeringen te kunnen maken die ten gunste van het project zullen komen.

Voor meer informatie hierover kan je de blogpost (Engels) van de phpBB Groep hierover lezen.

Vertaling
Op dit moment zijn wij bezig met de Nederlandse vertaling voor phpBB 3.2. De voortgang hiervan is op GitHub te volgen. We kunnen ook altijd hulp gebruiken, fouten kunnen hier worden gemeld of je kan zelf een pull request sturen op Github om een fout zelf te verbeteren.

Downloads & Discussie
De volledige pakketten en updatepakketten van phpBB 3.2.0-RC2 zijn te vinden op de downloadpagina van Area51 en de originele mededeling van phpBB.com staat hier.

Deze mededeling kan hier bediscussieert worden: viewtopic.php?f=52&t=60648
Jim Mossing Holsteyn - Beheerder
Documentatie | Algemene voorwaarden | Wiki

Heb je suggesties over het verbeteren van phpBB.nl of andere site-gerelateerde vragen? Stuur me een PB!

Plaats reactie