Responsive dropdown menu aanpassen

Hulp nodig bij een stijl? Voor zowel XHTML/CSS als grafische vragen uiteraard gerelateerd aan phpBB3.
Plaats reactie
Sintforum
Berichten: 83
Lid geworden op: 13 aug 2020, 10:51

Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door Sintforum » 11 nov 2020, 00:56

De dropdown menu op deze afbeelding is veel te smal. Ik wil dat de functieknoppen volledig zichtbaar zijn en wat dichter onder mekaar staan. Waar en in welke css moet ik dat aanpassen?

Afbeelding

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20253
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door Paul » 11 nov 2020, 07:58

Dit is een bug in phpbb 3.3.1 en opgelost in 3.3.2.

Sintforum
Berichten: 83
Lid geworden op: 13 aug 2020, 10:51

Re: Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door Sintforum » 11 nov 2020, 10:09

Hoi Paul, dank voor je reactie. Ik heb de update uitgevoerd. Alles weg geklikt. Tijdelijke internetbestanden verwijderd. Opnieuw ingelogd, maar Er is niets veranderd. Het menu blijft zo smal. Hoe kan dat?

Gebruikersavatar
El torro
Berichten: 3624
Lid geworden op: 02 sep 2014, 21:28
Locatie: In het zonnige zuiden
Contacteer:

Re: Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door El torro » 11 nov 2020, 10:37

Heb je ook je eigen stijl bijgewerkt?
Cache geleegd ?

Sintforum
Berichten: 83
Lid geworden op: 13 aug 2020, 10:51

Re: Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door Sintforum » 11 nov 2020, 10:45

Hoe kan ik mijn eigen stijl bijwerken en gaan de gegevens dan niet verloren? Jep: cache geleegd. Er veranderd niets.

Gebruikersavatar
El torro
Berichten: 3624
Lid geworden op: 02 sep 2014, 21:28
Locatie: In het zonnige zuiden
Contacteer:

Re: Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door El torro » 11 nov 2020, 11:42

Wij weten niet welke stijl je gebruikt en of de maker hem al heeft bijgewerkt naar 3.3.2
Als je zelf wijzigingen in de stijl hebt gedaan gaan die uiteraard verloren en moet je ze opnieuw doen.
Alleen als jij alle info geeft kunnen we gericht je vragen beantwoorden.

Sintforum
Berichten: 83
Lid geworden op: 13 aug 2020, 10:51

Re: Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door Sintforum » 11 nov 2020, 12:08

Ik gebruik op mijn forum een eigen stijl die ik 'sinterklaas' heb genoemd. Het is een bewerking van prosilver. Na de update is de standaard prosilver 3.3.2 geworden, maar 'sinterklaas' is 3.3.1 gebleven. Intussen heb ik een back-up gemaakt van mijn huidige 'sinterklaas' stijl. Kan ik 'sinterklaas' updaten, zonder dat mijn stijl verloren gaat?

Gebruikersavatar
El torro
Berichten: 3624
Lid geworden op: 02 sep 2014, 21:28
Locatie: In het zonnige zuiden
Contacteer:

Re: Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door El torro » 11 nov 2020, 12:19

De bedoeling van een eigenstijl is dat die alleen de bestanden bevat die je aangepast hebt, de andere moet je van prosilver zelf gebruiken, dan heb je het probleem wat je nu hebt niet/minder bij een update.

Update van stijlen dien je altijd manueel te doen.

Sintforum
Berichten: 83
Lid geworden op: 13 aug 2020, 10:51

Re: Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door Sintforum » 11 nov 2020, 12:28

Ik heb een aantal css bestanden aangepast en de naam veranderd naar 'sinterklaas'. Daarna het volledige mapje geupload en gebruik nu standaard mijn eigen stijl. Hoe kan ik mijn probleem oplossen?

Gebruikersavatar
El torro
Berichten: 3624
Lid geworden op: 02 sep 2014, 21:28
Locatie: In het zonnige zuiden
Contacteer:

Re: Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door El torro » 11 nov 2020, 12:37

Begin eens om de map template te verwijderen uit je stijl
Dan alle css bestanden die je niet hebt aangepast.
Dan pas je de stijlsheet.css aan door de bestanden die je niet hebt aangepast naar prosilver te verwijzen

ongeveer op deze manier:

/* phpBB3 Style Sheet
--------------------------------------------------------------
Style name: jouwstijl
Based on style: prosilver (the default phpBB 3.3.x style)
Original author: Tom Beddard ( http://www.subblue.com/ )
Modified by: ..............................
--------------------------------------------------------------
*/

@import url("../../prosilver/theme/normalize.css?v=3.3");
@import url("base.css?v=3.3");
@import url("../../prosilver/theme/utilities.css?v=3.3");
@import url("../../prosilver/theme/common.css?v=3.3");
@import url("../../prosilver/theme/links.css?v=3.3");
@import url("../../prosilver/theme/content.css?v=3.3");
@import url("../../prosilver/theme/buttons.css?v=3.3");
@import url("../../prosilver/theme/cp.css?v=3.3");
@import url("../../prosilver/theme/forms.css?v=3.3");
@import url("../../prosilver/theme/icons.css?v=3.3");
@import url("colours.css?v=3.3.0");
@import url("../../prosilver/theme/responsive.css?v=3.3");

Sintforum
Berichten: 83
Lid geworden op: 13 aug 2020, 10:51

Re: Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door Sintforum » 11 nov 2020, 14:50

Ik heb na deze stappen gedaan te hebben de stijl opnieuw geüpload. Maar krijg de volgende foutmelding:
Fatal error: Uncaught Twig\Error\LoaderError: Unable to find template "index_body.html" (looked into: D:\appdata\IIS\vhosts\denationalesint.nl\httpdocs\forum\styles\sinterklaas\theme, D:\appdata\IIS\vhosts\denationalesint.nl\httpdocs\forum\styles\all\template). in D:\appdata\IIS\vhosts\denationalesint.nl\httpdocs\forum\vendor\twig\twig\src\Loader\FilesystemLoader.php:250 Stack trace: #0 D:\appdata\IIS\vhosts\denationalesint.nl\httpdocs\forum\phpbb\template\twig\loader.php(135): Twig\Loader\FilesystemLoader->findTemplate('index_body.html', true) #1 D:\appdata\IIS\vhosts\denationalesint.nl\httpdocs\forum\vendor\twig\twig\src\Loader\FilesystemLoader.php(150): phpbb\template\twig\loader->findTemplate('index_body.html') #2 D:\appdata\IIS\vhosts\denationalesint.nl\httpdocs\forum\vendor\twig\twig\src\Environment.php(299): Twig\Loader\FilesystemLoader->getCacheKey('index_body.html') #3 D:\appdata\IIS\vhosts\denationalesint.nl\httpdocs\forum\vendor\twig\twig\src\Environment.php(381): Twig\Environment->getTemplateClass('index_body. in D:\appdata\IIS\vhosts\denationalesint.nl\httpdocs\forum\vendor\twig\twig\src\Loader\FilesystemLoader.php on line 250
Dit is hoe mijn stylesheet er uit ziet:
/* phpBB3 Style Sheet
--------------------------------------------------------------
Style name: sinterklaas (the default phpBB 3.3.x style)
Based on style:
Original author: Tom Beddard ( http://www.subblue.com/ )
Modified by: phpBB Limited ( https://www.phpbb.com/ )
--------------------------------------------------------------
*/

@import url("../../prosilver/theme/normalize.css?hash=48eb3f89");
@import url("base.css?hash=3a7fafb1");
@import url("../../prosilver/theme/utilities.css?hash=1034bac8");
@import url("common.css?hash=70bd1301");
@import url("links.css?hash=da040ebb");
@import url("content.css?hash=d7d65e66");
@import url("buttons.css?hash=15c14833");
@import url("../../prosilver/theme/cp.css?hash=5cc9ac0c");
@import url("forms.css?hash=18ee8211");
@import url("icons.css?hash=dbc0f3b9");
@import url("colours.css?hash=3b03ccfa");
@import url("responsive.css?hash=438ff202");

Gebruikersavatar
El torro
Berichten: 3624
Lid geworden op: 02 sep 2014, 21:28
Locatie: In het zonnige zuiden
Contacteer:

Re: Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door El torro » 11 nov 2020, 17:08

Heb je de cache geleegd?
En kloppen die linken naar prosilver wel?
Jouw forum staat toch in de root van je server?

Sintforum
Berichten: 83
Lid geworden op: 13 aug 2020, 10:51

Re: Responsive dropdown menu aanpassen

Bericht door Sintforum » 11 nov 2020, 18:30

Wat ik nu heb gedaan: ik heb de geüpdatete versie van ''prosilver'' gedownload en de bewerkte sinterklaas-bestanden daar in geplaatst en het volledige mapje vervolgens onder de noemer 'sinterklaas' weer terug geüpload. Dus nu heb ik een sinterklaasversie die volledig is geüpdate en werkt. De drop down menu die eerst niet werkte werkt nu wel. Maar goed, als er straks weer een update komt moet ik dit trucje weer op nieuw doen en is best irritant. Dus ik ga nu proberen er echt een eigen stijl van te maken, ipv alleen de naam te veranderen.

Plaats reactie