Forum overzetten

Installatie lukt niet? Plotseling een foutmelding. Of weet je niet hoe iets werkt. Problemen met phpBB2 kun je in dit archief opzoeken.
Forumregels

Sinds 1 januari 2009 wordt phpBB2 niet meer ondersteund.
Onderstaande informatie is verouderd en dient uitsluitend als archief.
phpBB2.0.x
Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 26 nov 2008, 00:00

En kan ik dat dan nog veranderen?

Mid
Berichten: 961
Lid geworden op: 03 mei 2008, 23:22

Re: Forum overzetten

Bericht door Mid » 26 nov 2008, 17:38

Ik weet het niet. Hopelijk kan Paul er iets over zeggen.
Dit soort berichten zijn niet nodig, ik lees echt wel alle topics ;).
- paul

Gebruikersavatar
Jan
Berichten: 1987
Lid geworden op: 30 mei 2006, 20:30
Locatie: De kelder van Dhr. J. Fritzl
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door Jan » 26 nov 2008, 17:47

Ja, maar dan zal je de database opnieuw moeten exporteren en als charset UTF8 selecteren.
Dit heeft echter wel tot gevolg dat je beide db's niet meer synchroon lopen, dus dat is ook niet echt wenselijk.

Het is echter (naar mijn weten) niet mogelijk om een fout geexporteerde database te kunnen omzetten, door bvb patroonherkenning.
Vriendelijke groet,
Jan
Gratis Forum - Gratis Blog - Blokart

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20228
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door Paul » 26 nov 2008, 18:00

Kijk eens naar deze berichten, dat zou een oplossing kunnen zijn:
http://www.hetlab.tk/?p=221, http://www.hetlab.tk/?p=1291, http://www.hetlab.tk/?p=1300

Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 26 nov 2008, 19:29

Ik begrijp niet echt veel van die stukjes :( Ja, dat ik deze query kan draaien?

Code: Selecteer alles

ALTER DATABASE `xxx_drupal` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
Maar is dat dan genoeg?

In mijn controlepaneel zie ik dit onder het tabje "Handelingen":

Afbeelding

Wat gebeurt er als ik gewoon op dat knopje Start klik? Een dergelijke optie is er ook per tabel.
Edit: daar ben ik inmiddels achter, dat is hetzelfde als de bovengenoemde query. Maar het lijkt niet echt te werken :?

En anders maar weer backup maken en de hele database weer opnieuw terugzetten?
Wat bedoel je met synchroon lopen Jan, er is toch maar 1 datatabase?

Als ik niks doe, kom ik dan straks problemen tegen met het converteren naar phpBB3?

Gebruikersavatar
marian0810
Berichten: 1974
Lid geworden op: 09 apr 2007, 10:24
Locatie: Hoofddorp
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door marian0810 » 29 nov 2008, 23:13

marian0810 schreef:Als ik niks doe, kom ik dan straks problemen tegen met het converteren naar phpBB3?
Dit zou ik toch wel heel graag willen weten :?

Gebruikersavatar
Tom V
Berichten: 2487
Lid geworden op: 24 jan 2006, 17:04
Locatie: Houtvenne (BE)
Contacteer:

Re: Forum overzetten

Bericht door Tom V » 07 dec 2008, 01:46

Ik zou zeggen, probeer het eens, aangezien de oude database intact blijft heb je sowieso niets te vrezen bij een test.

Gesloten