phpBB 3.3.3 uitgebracht

Nieuws van en over phpBB(.nl) Afbeelding Afbeelding
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20302
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

phpBB 3.3.3 uitgebracht

Bericht door Paul » 29 jan 2021, 20:50

Hallo allemaal,

Zojuist heeft het phpBB team de nieuwe phpBB versies 3.3.3 "Bertie Triple Distilled" uitgebracht. Deze versie is onderhoudsreleases voor de 3.3.x branche.

Met deze release ondersteund phpBB 3.3.3 officieel php 8 en MySQL8. Let wel op dat extensions ook geschikt zijn hiervoor.
De opgelost problemen zijn onder andere een SQL error bij een leeg profiel veld en drop downs die niet correct werken in een mobiele browser.

Daarnaast is phpBB nu overgestapt naar GitHub actions. Ook heeft het Customisations team instructies geschreven voor extensie authors om dit ook te gebruiken.
Ook is phpBB overgestapt naar Composer2. Helaas zorgt deze update voor extensie authors ook voor een probleem met autoloaders, waardoor wanneer extensies gebruik maken van Composer dependencies ze nog op Composer1 moeten blijven.


Zoals altijd is de volledige lijst met veranderen te vinden in de changelog bestanden in de docs map van het releasepakket. De highlights hiervan zijn te vinden in de phpBB.com wiki. Ook een volledige lijst van alle opgeloste problemen is te vinden in de bug tracker.

De pakketten om deze versies te downloaden samen met de Nederlandse vertaling zullen zeer binnenkort op onze Downloads pagina beschikbaar worden. Wanneer dit het geval is zullen wij dat laten weten middels een reactie op dit bericht.

Het phpBB ontwikkelaarsteam (en wij uiteraard ook) willen graag de volgende mensen bedanken die aan deze releases hebben meegeholpen: rxu, 3D-I, Alec, JoshyPHP, Billy Noah, G-T-I, Joshua Angnoe, Mark D. Hamill, Matt Friedman, Toxyy, Oliver Tseng, kasimi, pasha, teokolo

Deze release kan bediscussieerd worden in dit discussieonderwerp. Voor specifieke vragen helpen wij graag in de support forums.

- Het phpBB.nl team

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20302
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: phpBB 3.3.3 uitgebracht

Bericht door Paul » 02 feb 2021, 18:25

De downloads voor phpBB 3.3.3 met de Nederlandse vertaling zijn nu te vinden op de downloads pagina.

Plaats reactie