phpBB 3.3.2 en phpBB 3.2.11 uitgebracht - graag updaten

Nieuws van en over phpBB(.nl) Afbeelding Afbeelding
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20302
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

phpBB 3.3.2 en phpBB 3.2.11 uitgebracht - graag updaten

Bericht door Paul » 06 nov 2020, 17:02

Hallo allemaal,

Zojuist heeft het phpBB team de nieuwe phpBB versies 3.3.2 "From Bertie with Love" en 3.2.11 "The Name of the Bertie" uitgebracht. Deze versies zijn onderhouds- en veiligheidsreleases voor respectievelijk de 3.3.x en 3.2.x branches. Ze lossen één veiligheidsprobleem op, introduceren verdere versterkingen van de veiligheid en lossen enkele bugs op in voorgaande versies. We raden dus sterk aan om te updaten.

Voorgaande versies van phpBB was een wijziging gedaan welke ervoor zorgde dat wanneer extensies deze functie gebruikte de HTML overwachts werden geëncodeerd, wat voor een reflected XSS probleem zorgde. Dit issue is gemeld door n0bodysec .

Verder zijn er wijzingen aangebracht op de manier waarop foutmeldingen worden voor de Jabber functionaliteit. De Jabber pagina zal niet langer de communicatie met de server weergeven bij het aanpassingen van de installeningen. Dit issue is gemeld door Cory Billington.

Onder de opgeloste bugs zijn, naast nog andere kleine bugs, een oplossing voor circulaire afhankelijkheden bij extensies, een probleem met de weergave van een aantal dropdowns en meer. In de changelog is de volledige lijst met wijzingen te vinden.

Zoals eerder aangekondigd is de phpBB 3.2 lijn per 7 november "End of Life". Dit betekend dat na 7 november er geen veiligheids updates uitkomen voor phpBB 3.2. We raden aan om iedereen zo snel mogelijk over te stappen naar phpBB 3.3.

Zoals altijd is de volledige lijst met veranderen te vinden in de changelog bestanden in de docs map van het releasepakket. De highlights hiervan zijn te vinden in de phpBB.com wiki, voor zowel 3.3.2 als voor 3.2.11. Ook een volledige lijst van alle opgeloste problemen is te vinden in de bug tracker, voor zowel 3.3.2 als 3.2.11.

De pakketten om deze versies te downloaden samen met de Nederlandse vertaling zullen zeer binnenkort op onze Downloads pagina beschikbaar worden. Wanneer dit het geval is zullen wij dat laten weten middels een reactie op dit bericht.

Het phpBB ontwikkelaarsteam (en wij uiteraard ook) willen graag de volgende mensen bedanken die aan deze releases hebben meegeholpen: rxu, William Desportes, Christian Schnegelberger, JoshyPHP, Matt Friedman, 3D-I, Jakub Senko, kasimi, Alfredo Ramos, MichaIng, Noxwizard, ansavin, juanse254

Deze release kan bediscussieerd worden in dit discussieonderwerp (3.3) en dit discussieonderwerp (3.2). Voor specifieke vragen helpen wij graag in de support forums.

- Het phpBB.nl team

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20302
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: phpBB 3.3.2 en phpBB 3.2.11 uitgebracht - graag updaten

Bericht door Paul » 09 nov 2020, 20:30

De downloads voor phpBB 3.2.11 & 3.3.2 met de Nederlandse vertaling zijn nu te vinden op de downloads pagina.

Plaats reactie