phpBB 3.3.1 en phpBB 3.2.10 uitgebracht - graag updaten

Nieuws van en over phpBB(.nl) Afbeelding Afbeelding
Plaats reactie
Jim
Berichten: 3900
Lid geworden op: 21 feb 2007, 14:53
Locatie: Groningen
Contacteer:

phpBB 3.3.1 en phpBB 3.2.10 uitgebracht - graag updaten

Bericht door Jim » 08 aug 2020, 07:09

Hallo allemaal,

Gisteravond heeft het phpBB team de nieuwe phpBB versies 3.3.1 "Bertie’s Twenty" en 3.2.10 "Bertie’s look back at Rhea" uitgebracht. Deze versies zijn onderhouds- en veiligheidsreleases voor respectievelijk de 3.3.x en 3.2.x branches. Ze lossen één veiligheidsprobleem op, introduceren verdere versterkingen van de veiligheid en lossen enkele bugs op in voorgaande versies. We raden dus sterk aan om te updaten.

Voorgaande versies van phpBB stonden het limiteren van afbeeldingsdimensies bij afbeeldingen in berichten toe. Dit zorgde er echter ook voor dat het mogelijk was om te controleren of bepaalde services bestonden die alleen via het interne netwerk oproepbaar zouden moeten zijn. We willen graag FVD bedanken voor het rapporteren van dit probleem via hackersplatform HackerOne. Dit probleem heeft de volgende code toegewezen gekregen: CVE-2020-8226.

Onder de opgeloste bugs zijn, naast nog andere kleine bugs, een oplossing voor problemen met het gebruik van Emoji in meerdere tekstvelden, de onmogelijkheid om PBs te verwijderen of markeren binnen een map in het Gebruikerspaneel, problemen met het resetten van een wachtwoord, en een erg trage zoekfunctie bij gebruik van een PostgreSQL database. Het aantal verzonden e-mails voor notificaties gerelateerd aan onderwerpen is verbeterd. Ook zijn verbeterde in- en uitschakelmechanismen voor nieuwere profielveldtypes geïntegreerd in deze versies. Deze laatste verbetering is door het phpBB team opgedragen aan de (inmiddels overleden) gebruiker javiexin.

Er is besloten om het tijdsframe dat forumbeheerders hebben om te upgraden naar phpBB 3.3 te verlengen. Dat betekent dat vandaag de dag is die het einde van de onderheidsperiode (EoM) van de 3.2.x branche markeert. De tijd dat nog veiligheidsproblemen in de 3.2.x branche worden opgelost (EoL) is met nog drie maanden verlengd, dit zal dus stoppen per 7 november 2020. Dit is gedaan om forumbeheerders meer tijd te geven om op een veilige manier te kunnen upgraden naar phpBB 3.3.

We raden iedereen aan om zo snel mogelijk naar phpBB 3.3 te upgraden. Om hierbij te helpen zal elke installatie van phpBB 3.2 vanaf nu gebruikers informeren over de PHP-vereisten die phpBB 3.3 stelt.

Zoals altijd is de volledige lijst met veranderen te vinden in de changelog bestanden in de docs map van het releasepakket. De highlights hiervan zijn te vinden in de phpBB.com wiki, voor zowel 3.3.1 als voor 3.2.10. Ook een volledige lijst van alle opgeloste problemen is te vinden in de bug tracker, voor zowel 3.3.1 als 3.2.10.

De pakketten om deze versies te downloaden samen met de Nederlandse vertaling zullen zeer binnenkort op onze Downloads pagina beschikbaar worden. Wanneer dit het geval is zullen wij dat laten weten middels een reactie op dit bericht.

Het phpBB ontwikkelaarsteam (en wij uiteraard ook) willen graag de volgende mensen bedanken die aan deze releases hebben meegeholpen: 3D-I, kasimi, Dark❶, rxu, KYPREO, javiexin, JoshyPHP, Jakub Senko, Bob Weinand, hubaishan, ansavin, Alfredo Ramos, Kidounet, MichaIng, ioannisbat, phpBB España

Deze release kan bediscussieerd worden in dit discussieonderwerp (3.3) en dit discussieonderwerp (3.2). Voor specifieke vragen helpen wij graag in de support forums.

- Het phpBB.nl team
Jim Mossing Holsteyn - Beheerder
Documentatie | Algemene voorwaarden | Wiki

Heb je suggesties over het verbeteren van phpBB.nl of andere site-gerelateerde vragen? Stuur me een PB!

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20302
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: phpBB 3.3.1 en phpBB 3.2.10 uitgebracht - graag updaten

Bericht door Paul » 09 aug 2020, 16:12

De downloads voor phpBB 3.2.10 & 3.3.1 met de Nederlandse vertaling zijn nu te vinden op de downloads pagina.

Plaats reactie