phpBB 3.2.0: Rhea uitgebracht

Nieuws van en over phpBB(.nl) Afbeelding Afbeelding
Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20302
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

phpBB 3.2.0: Rhea uitgebracht

Bericht door Paul » 07 jan 2017, 21:12Vandaag is een grote dag voor de gehele phpBB community! Met de hulp van meer dan 100 vrijwilligers is het gelukt om tot een betere en moderne versie van phpBB te komen, phpBB 3.2 Rhea.

phpBB 3.2 bouwt voort op de functieset van phpBB 3.1 Ascreaus, met een hoop verbeteringen voor zowel gebruikers als forumbeheerders. De nieuwe BBCode parser voegt support toe voor Emojis dat veelvuldig gebruikt word op mobiele apparaten en voegt slimmere quotes toe. De nieuwe integratie met Font-Awesome in prosilver geeft kwaliteitsiconen, ook op retina schermen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Symfony 2.8 en een verbeterde integratie van Twig. phpBB 3.2 Rhea ondersteund ook PHP 7 & 7.1, welke een geweldige snelheidsboost geven aan phpBB.

Forumbeheerders zullen de compleet herschreven installatie fijn in gebruik vinden, doordat deze het gemakkelijker maakt phpBB te installeren en te updaten. Het is nu ook mogelijk om phpBB te installeren of te updaten via de Command Line Interface, naast de browser.
reCAPTCHA 2.0 is toegevoegd aan phpBB 3.2 om te voorkomen dat spammers een kans maken op je forum. Deze nieuwe manier van spampreventie wordt beschikbaar naast de al aanwezige methodes.

Bekijk voor meer verbeteringen de Rhea Launch pagina op phpBB.com, of bekijk de Features pagina voor een volledige lijst.
De phpBB 3.2: Rhea downloads zijn te vinden op de Downloads pagina. Ook de Nederlandse vertaling kan hier worden gedownload.

De phpBB community heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om deze release klaar te maken, en werk aan de volgende versie, phpBB 3.3 Proteus, is al bezig! Om beter om te gaan met community ideeën zal het idea center op phpBB.com in de komende dagen weer beschikbaar komen.

phpBB.com, en ook phpBB.nl, wil graag iedereen bedanken die deze release mogelijk heeft gemaakt. De volgende lijst met personen is een (incomplete) lijst van iedereen die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van phpBB 3.2: Rhea:
Marc Alexander, Tristan Darricau, Joas Schilling, Andreas Fischer, JoshyPHP, Mate Bartus, Michael Miday, Nils Adermann, Cesar G, Matt Friedman, Máté Bartus, Oliver Schramm, Nicofuma, Dhruv, MateBartus, brunoais, Christian Schnegelberger, rxu, Gaëtan Muller, Zoddo, s9e, Jakub Senko, Richard McGirr, David King, n-aleha, Nathaniel Guse, Mark Shaw, David Colón, Nicolas Grekas, hjpotter92, lavigor, Derek Held, Erwan Nader, LEZY Thomas, Paul Sohier, Scott Dutton, Wesley Fok, cunha17, C1n, Dan Villiom Podlaski Christiansen, Derky, Etienne Baroux, Greg Ryckman, Melvin García, MichaelC, RFD, Sumanai, cyberalien, kasimi, kilida

Deze mededeling kan hier bediscussieerd worden: viewtopic.php?f=52&t=60648

Plaats reactie