phpBB 3.1.2 uitgebracht - graag updaten

Nieuws van en over phpBB(.nl) Afbeelding Afbeelding
Gebruikersavatar
Derky
Berichten: 4465
Lid geworden op: 07 apr 2005, 16:24
Locatie: Nederland
Contacteer:

phpBB 3.1.2 uitgebracht - graag updaten

Bericht door Derky » 25 nov 2014, 23:59

Vandaag is phpBB 3.1.2 uitgebracht. Deze versie bevat bugfixes, een aantal verbeteringen en verhelpt twee kleine veiligheidsproblemen die we zelf gevonden hebben. Als je op phpBB 3.1 draait, update dan zo snel mogelijk naar de nieuwe versie. Gebruikers van de 3.0 branch (phpBB 3.0.12) hoeven niet te updaten.

De problemen met het naar de verkeerde pagina doorsturen na een bevestigingsscherm zijn verholpen. Dit probleem was ontstaan in de vorige versie. Het grootste gedeelte van de bugfixes en verbeteringen zijn van toepassing op het updateproces van phpBB 3.0 Olympus naar phpBB 3.1 Ascraeus, zodat het updaten soepeler en makkelijker verloopt.

Met een speciaal geprepareerde XMLHttpRequest header was het mogelijk om in de phpBB code een oneindige lus te creëren wat ervoor kon zorgen dat er veel geheugen werd gebruikt. Daarnaast was het mogelijk dat na het installeren van een extensie van een malafide auteur, deze achteraf extra HTML aan de beheeromgeving van de extensie kon toevoegen door middel van de versiecheck. Ongeacht dit probleem raden we altijd aan om alleen extensies te installeren uit de phpBB.com Customisation Database. Deze extensies zijn voor het publiceren op werking en veiligheid gevalideerd door het Extensions Team.

De downloads zijn te vinden op de downloadspagina.

Bespreek deze versie in het discussieonderwerp: viewtopic.php?p=454253#p454253

Plaats reactie