$dinges toevoegen

Zelf bezig aan een modificatie? Wij kijken graag mee..
Forumregels

Sinds 1 januari 2009 wordt phpBB2 niet meer ondersteund.
Onderstaande informatie is verouderd en dient uitsluitend als archief.
phpBB2.0.x
Gesloten
Salomon
Berichten: 3878
Lid geworden op: 14 feb 2006, 16:15

$dinges toevoegen

Bericht door Salomon » 03 jul 2006, 19:13

Hallo,
Ik wil een MOD maken waarmee je de standaard forum tekst kan instellen in het admin.
Nou is mijn vraag: HOe kan ik een $dinges aanmaken dat daar wordt weergeven wat in de database staat?

Gebruikersavatar
Stef
Berichten: 9080
Lid geworden op: 04 jun 2003, 20:47

Bericht door Stef » 03 jul 2006, 19:15

Standaard forum tekst?

Maar een variabel kun je niks ophalen die kan je alleen iets toewijzen. Dus leg nog eens uit wat je nu bedoelt.

Salomon
Berichten: 3878
Lid geworden op: 14 feb 2006, 16:15

Bericht door Salomon » 03 jul 2006, 19:18

Goed.
Je hebt bijvoorbeeld $message.
Hoe kan ik dat werken krijgen?
En dan moet het ook nog in het admin instelbaar zijn.
Maar dat moet ik zelf doen

Gebruikersavatar
Stef
Berichten: 9080
Lid geworden op: 04 jun 2003, 20:47

Bericht door Stef » 03 jul 2006, 19:24

Je wilt $message werkend krijgen?

nou als je voor een template vars bijvoorbeeld: $message = 'Een bericht.'; neerzet.

EN in de template vars verwijs je er naar: 'MESSAGE' => $message, en je plakt in de bijbehorende template file {MESSAGE} dan komt daar te staan. "Een bericht.".

Salomon
Berichten: 3878
Lid geworden op: 14 feb 2006, 16:15

Bericht door Salomon » 03 jul 2006, 19:25

Nee, een voorbeeld is $message.
Maar ik wil $blablabla ofzoiets.

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20206
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door Paul » 03 jul 2006, 19:31

Zoek eens op google naar een php cursus, dit is echt basis php ;)

Gebruikersavatar
Stef
Berichten: 9080
Lid geworden op: 04 jun 2003, 20:47

Bericht door Stef » 03 jul 2006, 19:41

Salomon schreef:Nee, een voorbeeld is $message.
Maar ik wil $blablabla ofzoiets.
Dan verander je message in blablabla. :roll:

Inderdaad, neem gewoon eens een php cursus door, dit heeft weinig zin. :-)

svenn
Berichten: 5001
Lid geworden op: 14 jul 2004, 13:00
Locatie: Kortrijk
Contacteer:

Bericht door svenn » 04 jul 2006, 07:28

Salomon schreef:Nee, een voorbeeld is $message.
Maar ik wil $blablabla ofzoiets.

Code: Selecteer alles

$xxx  = "tekst";
// xxx is gelijk welke letters of cijfers we spreken over een variable wat die // xxx is doet er niet toe zolang het geen variable is die al voorkomt in je
// bestand

dan zet je het echter wel vast dan is $xxx = "tekst"; en is het niet te wijziggen (tenzij in bestanden zelf) indien je het wijzigbaar wilt maken kan dat d.m.v. mysql (database) het beste gebruik je hier voor admin/admin_board.php bekijk dit bestand eens heel goed en normaal kan je zonder kennis ook wel uitraken. maar vergeet niet te backuppen.

don graafschap
Berichten: 92
Lid geworden op: 07 jul 2006, 21:15

Bericht door don graafschap » 07 jul 2006, 22:33

ik denk dat er hier maar weinig zijn die begrijpen wat hij bedoelt :| als je andere text op je forum wil hebben.. moje dat in je lang_"wat je ook heb" verandere

Gebruikersavatar
Stef
Berichten: 9080
Lid geworden op: 04 jun 2003, 20:47

Bericht door Stef » 07 jul 2006, 23:35

Hij spreekt over een MOD en over een database. Lijkt me niet dat het language systeem hier op van toepassing is.

don graafschap
Berichten: 92
Lid geworden op: 07 jul 2006, 21:15

Bericht door don graafschap » 12 jul 2006, 23:31

ow op zoon manier ik begreep het ff niet ;) vaag taalgebruik he...

wizzzzzzzz
Berichten: 661
Lid geworden op: 05 feb 2005, 14:26
Locatie: Op zolder
Contacteer:

Bericht door wizzzzzzzz » 13 jul 2006, 06:33

don graafschap schreef:ow op zoon manier ik begreep het ff niet ;) vaag taalgebruik he...
Inderdaad :shock:
http://www.arcadepunt.nl meer dan 23.000 flashgames

Gesloten