Externe Avatars niet meer toestaan

Hulp nodig bij je installatie of kom je ergens niet uit?
Probeer phpBB3.2! Problemen lossen we samen met je op.
Plaats reactie
meminc
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 mei 2019, 21:42

Externe Avatars niet meer toestaan

Bericht door meminc » 28 mei 2019, 21:53

  • Wat is het probleem? Op dit moment hebben we de mogelijkheid om externe avatars te gebruiken. Dit levert problemen bij het verkrijgen van een 100% https forum, want er zijn (veel) Avatars die linken naar een http adres.
    Wanneer ontstond het probleem? Nog niet, dat wil ik voor zijn ;)
    Adres van je forum: https://forum.2cv.nl
Ik heb eigenlijk 2 vragen:
  1. In de Avatar instellingen zijn de opties opgenomen "Externe avatars inschakelen" en "Extern geüploade avatars inschakelen". Ik neem aan dat de eerste inhoudt dat je mag linken naar een avatar op een http adres. Maar wat betekent de andere eigenlijk? Er is al een optie om Avatars te mogen uploaden, wat is een extern geuploade avatar?
  • Wat gebeurt er als ik nu de optie "Externe Avatars inschakelen" uit zet. Is iedereen met een externe avatar deze kwijt? Als ik hem terugzet, zijn ze dan weer terug? Eigenlijk is de hoofdvraag, hoe kan ik gecontroleert deze optie uitzetten zonder veel ontevrden gebruikers die hun Avatar ongewenst kwijt zijn?

Gebruikersavatar
AarClay
Berichten: 572
Lid geworden op: 10 feb 2005, 17:12

Re: Externe Avatars niet meer toestaan

Bericht door AarClay » 31 mei 2019, 00:06

Lees je wel goed?

Volgens mij zijn de keuzes:
Avatars inschakelen
Kies hier of je avatars wilt toestaan op je forum.
(....)
Externe avatars toestaan
Wil je toestaan dat gebruikers avatars gebruiken die extern opgeslagen zijn? Zet deze optie dan op ja.
En dan kan je dus avatars via een URL gebruiken. Ik raad het gebruik af, en ik meen ergens gezien te hebben dat phpBB de ondersteuning ook zou schrappen, maar dat weet ik niet zeker.

Het beste is om de gebruikers een privé-bericht te sturen, of een bericht in een mededelingen-forum te plaatsen met het bericht dat vanwege veiligheidsredenen URL's voor avatars niet meer mogelijk zijn'. Het beste is dat ze die gewoon opnieuw uploaden. Zo voorkom je ook dat een inactief account misschien een gebroken en dood plaatje blijft laten zien.

Plaats reactie