Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Hulp nodig bij je installatie of kom je ergens niet uit?
Probeer phpBB3.2! Problemen lossen we samen met je op.
tachtom
Berichten: 28
Lid geworden op: 15 dec 2018, 11:21

Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door tachtom » 05 jan 2019, 11:32

All ,

Ondertussen hebben we de upgrade kunnen doen naar de nieuwste versie van PHP ; nu zijn we het issue tegen gekomen dat een user geen posts kan open klikken , noch reageren op reacties van anderen , het rare is als je niet bent aangemeld kan je wel lezen en verder klikken ....
Als je bent aangemeld dan dan kan je u niet meer afmelden en hang je vast , browser herstarten en onaangemeld verder lezen is dan de boodschap .

Dit is enkel met een iPhone of iPad het geval .

Gisteren in Hasselt in de winkelstraat geprobeerd met een nieuw toestel en ook daar vang ik bot .
Android toestellen geven dit probleem niet .... LG ; Samsung , Nokia , allemaal geen probleem ////

Kan iemand ons helpen ?

https://www.star-riders.be/forum/index.php



GRT TACHTOM

Gebruikersavatar
AarClay
Berichten: 525
Lid geworden op: 10 feb 2005, 17:12

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door AarClay » 06 jan 2019, 00:44

Ik zie dat je een aangepaste style gebruikt.
Heb je de maker al gevraagd?

tachtom
Berichten: 28
Lid geworden op: 15 dec 2018, 11:21

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door tachtom » 06 jan 2019, 10:11

idd de maker is mee on board geweest en tevergeefs ....en echt raar dat je pas ingelogd een issue hebt ...

Gebruikersavatar
El torro
Berichten: 2591
Lid geworden op: 02 sep 2014, 21:28
Locatie: In het zonnige zuiden
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door El torro » 06 jan 2019, 11:06

Werkt het met prosilver wel dan?

Gebruikersavatar
AarClay
Berichten: 525
Lid geworden op: 10 feb 2005, 17:12

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door AarClay » 06 jan 2019, 14:10

tachtom schreef:
06 jan 2019, 10:11
idd de maker is mee on board geweest en tevergeefs ....en echt raar dat je pas ingelogd een issue hebt ...
Dit zou ergens in de HTML, CSS of JavaScript moeten zitten. En blijkbaar in een gedeelte die wordt aangeroepen/uitgevoerd zodra je ingelogd bent.

tachtom
Berichten: 28
Lid geworden op: 15 dec 2018, 11:21

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door tachtom » 06 jan 2019, 18:17

El Torro , nee ook niet voor prosilver .....geen enkele stijl , dus zit ergens in HTML .... denken we / ze ....

Gebruikersavatar
El torro
Berichten: 2591
Lid geworden op: 02 sep 2014, 21:28
Locatie: In het zonnige zuiden
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door El torro » 06 jan 2019, 18:47

Dan is het simpel gewoon alle bestanden opnieuw uploaden, behalve de config.php

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20174
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door Paul » 06 jan 2019, 18:54

Heb je een test account, zodat we het probleem zelf kunnen zien?
El torro schreef:
06 jan 2019, 18:47
Dan is het simpel gewoon alle bestanden opnieuw uploaden, behalve de config.php
In plaats van directe een (best wel ruwe) oplossing te bedenken, misschien eerst is kijken wat eigenlijk het probleem is?

tachtom
Berichten: 28
Lid geworden op: 15 dec 2018, 11:21

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door tachtom » 06 jan 2019, 19:07

Paul ,


Als je u aanmeld als PAULtest laat ik U toe .

Gebruikersavatar
El torro
Berichten: 2591
Lid geworden op: 02 sep 2014, 21:28
Locatie: In het zonnige zuiden
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door El torro » 06 jan 2019, 21:33

Paul schreef:
06 jan 2019, 18:54
Heb je een test account, zodat we het probleem zelf kunnen zien?
El torro schreef:
06 jan 2019, 18:47
Dan is het simpel gewoon alle bestanden opnieuw uploaden, behalve de config.php
In plaats van directe een (best wel ruwe) oplossing te bedenken, misschien eerst is kijken wat eigenlijk het probleem is?
Persoonlijk denk ik dat het gemakkelijker is om even de bestanden te overschrijven dan de fout te zoeken ;)
Maar je mag daar anders over denken uiteraard.

Gebruikersavatar
Abraham54
Berichten: 526
Lid geworden op: 08 aug 2013, 14:51
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door Abraham54 » 06 jan 2019, 22:21

Ik vermoed dat one,come op TLS 1.3 is overgegaan en de gebruikte iPhones en iPads moeten hiervoor eerst geconfigureerd worden.
Android heeft er geen enkel probleem en dat kan de verklaring zijn waarom iPhone en iPad bezitters aan de zijlijn staan.
Lid van Unite against malware en ASAP - Alliance of Security Analysis Professionals

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20174
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door Paul » 06 jan 2019, 22:38

Abraham54 schreef:
06 jan 2019, 22:21
Ik vermoed dat one,come op TLS 1.3 is overgegaan en de gebruikte iPhones en iPads moeten hiervoor eerst geconfigureerd worden.
Android heeft er geen enkel probleem en dat kan de verklaring zijn waarom iPhone en iPad bezitters aan de zijlijn staan.
Dan was het ook gebeurd als je als gast de site bekijkt, als gast kan ik er gewoon perfext op.

Gebruikersavatar
Abraham54
Berichten: 526
Lid geworden op: 08 aug 2013, 14:51
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door Abraham54 » 06 jan 2019, 23:43

Hij heeft trouwens ook op mijn site geprobeerd met het zelfde thema.
Precies hetzelfde verhaal.

Kon hij de dag ervoor, toen ik alles nog in ProSilver had staan wel erin, maar de dag daarna (zaterdag) ook niet meer.
Lid van Unite against malware en ASAP - Alliance of Security Analysis Professionals

Gebruikersavatar
El torro
Berichten: 2591
Lid geworden op: 02 sep 2014, 21:28
Locatie: In het zonnige zuiden
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door El torro » 07 jan 2019, 00:45

Precies hetzelfde verhaal.
Kon hij de dag ervoor, toen ik alles nog in ProSilver had staan wel erin, maar de dag daarna (zaterdag) ook niet meer.
TS schrijft dat het met prosilver ook niet lukt, dus toch niet hetzelfde blijkbaar?

Gebruikersavatar
Abraham54
Berichten: 526
Lid geworden op: 08 aug 2013, 14:51
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door Abraham54 » 07 jan 2019, 14:33

@El Torro - op het moment dat de vermelde site enkel nog met ProSilver werkte kon er ingelogd worden.
Later die dag onstond het inlog probleem toen Lucid Lime als hoofdstijl erin zat,

@Paul: ik ben het niet met je eens, de verbeterde beveiliging middels TLS 1.3 (ook door Antagonist ingesteld) wordt zo ver ik weet pas actief bij het inlogproces.
Lid van Unite against malware en ASAP - Alliance of Security Analysis Professionals

Gebruikersavatar
AarClay
Berichten: 525
Lid geworden op: 10 feb 2005, 17:12

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door AarClay » 07 jan 2019, 16:20

En bovendien wordt er tegelijkertijd ook TLS 1.2 ondersteund. En dan zal iOS van Apple zeker die gebruiken.
Dus ik geloof niks van TLS als oorzaak.

Gebruikersavatar
Abraham54
Berichten: 526
Lid geworden op: 08 aug 2013, 14:51
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door Abraham54 » 07 jan 2019, 17:13

AarClay schreef:
07 jan 2019, 16:20
En bovendien wordt er tegelijkertijd ook TLS 1.2 ondersteund. En dan zal iOS van Apple zeker die gebruiken.
Dus ik geloof niks van TLS als oorzaak.
Vermits het onveiligere TLS 1.2 voorhanden is gebleven.
Lid van Unite against malware en ASAP - Alliance of Security Analysis Professionals

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20174
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door Paul » 07 jan 2019, 17:25

Abraham54 schreef:
07 jan 2019, 17:13
AarClay schreef:
07 jan 2019, 16:20
En bovendien wordt er tegelijkertijd ook TLS 1.2 ondersteund. En dan zal iOS van Apple zeker die gebruiken.
Dus ik geloof niks van TLS als oorzaak.
Vermits het onveiligere TLS 1.2 voorhanden is gebleven.
Als ik inlog wordt er gewoon TLS 1.2 gebruikt, zie screenshot ;). Daarnaast denk ik niet dat de webserver een TLS versie zal aanpassen aan de hand van een phpBB specifieke pagina ;).
Bijlagen
tls.PNG
tls.PNG (14.22 KiB) 496 keer bekeken

Gebruikersavatar
Paul
Beheerder
Beheerder
Berichten: 20174
Lid geworden op: 23 okt 2003, 11:38
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door Paul » 07 jan 2019, 17:37

Het probleem lijkt door het volgende stuk code te komen:

Code: Selecteer alles

<div class="forabg" id="popup">
		<div class="inner">
			<ul class="topiclist fullwidth">
				<li class="header"><dl><dt id="ajax_userinfo_header"></dt><dd></dd></dl></li>
			</ul>
			<ul class="topiclist forums">
				<li><dl>
					<dt></dt>
					<dd style="width:100%">
						<div id="ajax_avatar"></div>
												<strong>Gebruikersnaam:</strong> <span id="ajax_username"></span><br>
												<strong>Aantal berichten:</strong> <span id="ajax_posts"></span><br>
						(<span id="ajax_percentage"></span> / <span id="ajax_postsperday"></span>)<br>
						<strong>Rang:</strong> <span id="ajax_rank"></span><br>
						<strong>Lid geworden op:</strong> <span id="ajax_regdate"></span><br>
						<strong>Laatste bezoek:</strong> <span id="ajax_lastvisit"></span><br>
												<br class="clear">
					</dd>
				</dl></li>
			</ul>
		</div>
	</div>
Dit lijkt over alles heen te liggen, waardoor het niet mogelijk is om te navigeren. Dit lijkt van een ajax userinfo extensie oid te komen, probeer deze is uit te schakelen en kijk of het dan werkt.

Gebruikersavatar
Abraham54
Berichten: 526
Lid geworden op: 08 aug 2013, 14:51
Contacteer:

Re: Geen apple smartphone's /tablet mogelijk met PHP3. ???

Bericht door Abraham54 » 07 jan 2019, 18:29

Ik heb de extensie Ajax UserInfo uitgeschakeld - https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... _userinfo/
Nu is het afwachten of dat geholpen heeft.
Lid van Unite against malware en ASAP - Alliance of Security Analysis Professionals

Plaats reactie